Fiecare persoana care intră în viaţa publică încearcă să rămână în memoria colectivă cu ceva.
Unii reuşesc să realizeze lucruri pozitive, alţii negative, iar alţii rămân anonimi. Din ultima categorie, face parte şi marele nostru primar care avea datoria să rămână în memoria colectivă prin câteva realizări în calitatea domniei sale de "primar puternic", dar nu a reuşit decât să rămână în memoria noastră cu câteva sloganuri pompoase, cu un oraş sufocat şi izolat, iar exemplele ar putea continua.
Am mai întrebat şi alte persoane dacă primarul "a lăsat vreo dâră în urma sa" cum a spus un mare "clasic în viaţă", însă nici unul nu a putut nominaliza ceva.
Dacă ne uităm la alte oraşe, primarii sunt identificaţi cu anumite proiecte.
Nu sufăr după faptul că "puternicul nostru primar" nu a reuşit să rămână în memoria colectivă, ci mă îngrijorează izolarea Iaşului şi decalajul tot mai mare faţă de Bacau-Suceava-Neamţ.
Marele defect al unor oameni este acela de a nu accepta sfaturi şi sugestii, de a se considera a toate stiutori sau de a considera că "CINE NU-I CU TINE ESTE ÎMPOTRIVĂ".
ĂSTA ESTE MARELE DEFECT AL PRIMARULUI GHEORGHE NICHITA.
Amendamentele, sugestiile sau propunerile făcute de consilierii locali sunt considerate afronturi aduse "marelui conducator" şi se manifestă în consecinţă.
În noua conjuctură politică la nivelul Consiliului Local Iaşi ne aflăm într-o situaţie foarte delicată, iar daca colegii mei de la PD-L se vor supune "marelui conducător" ne vom afla în faţa unui VID DE DEMOCRAŢIE şi vom asista cel puţin la o serie de abuzuri de drept.
luni, 16 februarie 2009
duminică, 15 februarie 2009
Imi dau demisia!
Declaraţie de presă!
Având în vedere faptul că actualul guvern face o serie de modificări legislative de formă, fără fond, doar pentru a schimba unii conducători de instituţii, modificări care au dus şi vor duce în continuare la perturbarea funcţionării acestor instiţutii, consider că principala lor preocupare nu este cea de susţinere a mediului de afaceri.
Constatând o întârziere neacceptat de mare şi neadecvată în aplicarea măsurilor anticriză, cunoscând aşteptările sectorului IMM, acestea mă determină să nu rămân în acest joc al “dusului cu zaharelu”.
Consider că atât timp cât nu crezi într-o echipă nouă este mai bine să o paraseşti la început decât să lucrezi cu ea fără a avea convingerea lucrului bine facut.
EU NU CRED ÎN ACEASTĂ ECHIPA!
În consecinţa celor spuse mai sus, luni 16 februarie imi voi înainta demisia din funcţia de Director Executiv al OTIMMC Iaşi conform art. 79 din Codul Muncii.
Având în vedere faptul că actualul guvern face o serie de modificări legislative de formă, fără fond, doar pentru a schimba unii conducători de instituţii, modificări care au dus şi vor duce în continuare la perturbarea funcţionării acestor instiţutii, consider că principala lor preocupare nu este cea de susţinere a mediului de afaceri.
Constatând o întârziere neacceptat de mare şi neadecvată în aplicarea măsurilor anticriză, cunoscând aşteptările sectorului IMM, acestea mă determină să nu rămân în acest joc al “dusului cu zaharelu”.
Consider că atât timp cât nu crezi într-o echipă nouă este mai bine să o paraseşti la început decât să lucrezi cu ea fără a avea convingerea lucrului bine facut.
EU NU CRED ÎN ACEASTĂ ECHIPA!
În consecinţa celor spuse mai sus, luni 16 februarie imi voi înainta demisia din funcţia de Director Executiv al OTIMMC Iaşi conform art. 79 din Codul Muncii.
miercuri, 11 februarie 2009
Am reusit!
Daca va mai aduceti aminte, anul trecut in perioada 15-24 martie a fost lansata o dezbatere pe tema solicitarii de catre SC LASER CO SRL a inregistrarii brandului Copou(vezi aici).
In data de 24 martie 2008 am depus cererea de opozitie fata de solicitarea de inregistrare a marcii “COPOU” (nr. de marca atribuit: M 2007 06992). In tot acest timp am tot sunat la OSIM si am cerut detalii despre stadiul judecarii cauzei, dar abia astazi, 11 februarie 2009 am primit raspuns.
MI-A FOST ACCEPTATA CEREREA DE OPOZITIE, DECI NU S-A ACCEPTAT INREGISTRAREA BRANDULUI COPOU.
Momentan, brandul a fost salvat, dar trebuie sa fim vigilenti dragi ieseni.
Gasiti aici cererea de opozitie depusa la OSIM.
CĂTRE,
Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci
Cerere de opoziţie
Faţă de solicitarea de înregistrare a mărcii “COPOU” (nr. de marcă atribuit: M 2007 06992), solicitare înaintată de către SC LASER CO SRL, cu sediul în Municipiul Iaşi, str. Ştefan cel Mare nr. 67-69, judeţul Iaşi.
Vă rugăm să respingeţi cererea de înregistrare a mărcii menţionate pentru următoarele
Considerente:
Conform art. 5 lit. c din Legea nr. 84/1998 « sunt excluse de la protecţie şi nu pot fi înregistrate mărcile care „sunt compuse exclusiv din semne sau din indicaţii devenite uzuale în limbajul curent sau în practicile comerciale loiale şi constante” .
Aşa cum vom expune în cele ce urmează, denumirea „Copou” este una uzuală şi de notorietate pentru locuitorii Municipiului Iaşi şi pentru cei care vizitează oraşul.
Această denumire reprezintă un bun public, care nu poate face obiectul unei mărci înregistrate.
„Copou” este un cartier din Iaşi, situat în partea de nord-vest a oraşului, pe dealul cu acelaşi nume.
Această zonă a oraşului Iaşi – „uliţa aristocratică a Copoului ” - s-a dezvoltat începând cu secolul al XVIII – lea, din iniţiativa domnitorului Grigore Ghica, „domnitor cu pricepere şi blândeţe, căruia îi plăcea şi voia bună, ridică la Copou un foişor de odihnă şi desfătare în stil turcesc, lui revenindu-i meritul de a introduce Copoul în atenţia boierilor învăţaţi până atunci cu plimbările la Bucium şi Galata”.
Unul dintre centrele de atracţie ale zonei este Parcul Copou ( „Gradina Copou”) ale cărui lucrări de amenajare au început în 1833, sub îndrumarea domnitorului Mihail Sturza.
Centrul parcului adăposteşte „Obeliscul cu lei ” sau „Monumentul Legilor Constituţionale” ridicat după planurile lui Gh. Asachi, în cinstea generalului rus Pavel Kiseleff şi a reformelor introduse de acesta în Moldova.
De asemenea, aici se găseşte şi „Teiul lui Eminescu ” un adevărat monument viu.
Anual are loc în Parcul Copou târgul naţional de ceramică „Cucuteni” ce adună meşteri olari din toată ţara.
Denumirea în discuţie este asociată şi cu o serie de clădiri şi monumente istorice, care constituie atracţii turistice.
Aşa este, de pildă Mănăstirea Podgoria Copou, construită în 1638 şi în care vieţuiesc 14 maici.
Tot în aceasta zonă, la Casa de Cultură Mihai Ursachi se organizează frecvent spectacole şi festivaluri, precum cel intitulat „Rock în Copou”.
De asemenea, indisolubil legată de zona Copou este şi Universitatea « Alexandru Ioan Cuza », cea mai veche universitate din Romania, fondată în 1860.
Un alt element care indică notorietatea este şi echipa de fotbal Politehnica Iaşi, cunoscută drept „echipa de pe dealul Copoului ”, stadionul municipal fiind situat tot în această zonă.
Conform Nomenclatorului străzilor din Iasi (http://www.hartionline.ro), în acest oraş există Aleea Copou, iar Bulevardul Carol I, care parcurge cartierul Copou de la un capăt la altul, s-a numit până recent Bulevardul Copou, aceasta denumire fiind, in continuare, utilizată frecvent în vorbirea curentă, în ciuda schimbării oficiale.
Denumirea este asociată şi de activităţi economice, respectiv producerea şi comercializarea vinului, Podgoria Copou fiind una de tradiţie în acest domeniu.
În acest context, putem da exemplul societăţii comerciale SC VINIFRUCT COPOU SRL, cu sediul în Iaşi, având numărul de înregistrare la O.R.C. J22/593/1991 şi cod fiscal 1969427 sau al societăţii comerciale SC PODGORIA COPOU SA (J4/490/2004; 6955295) (http://recom.onrc.ro/).
Considerăm iniţiativa solicitantului de înregistrare a mărcii Copou drept una mercantilă şi de sfidare la adresa tuturor locuitorilor Municipiului Iaşi, precum şi a celor care îndrăgesc aceasta urbe.
Acordarea înregistrării mărcii Copou ar da naştere la situaţii absurde şi chiar hilare; astfel raportându-ne la art. 35 din Legea nr. 84/1998, care stipulează drepturile exclusive ale titularului unei mărci înregistrate, am putea să ne imaginăm situaţia în care această persoană ar percepe o taxă de la Primăria Iaşi pentru utilizarea indicatorului „Aleea Copou” sau pentru emiterea de acte de identitate pentru locuitorii care locuiesc pe această stradă sau ar obliga călugăriţele de la Mănăstirea Podgoria Copou să modifice denumirea mănăstirii.
Pentru aceste considerente vă rugăm să respingeţi cererea de înregistrare a mărcii „Copou”, (nr. de marcă atribuit: M 2007 06992), înaintată de catre SC LASER CO SRL, cu sediul în Municipiul Iaşi, str. Ştefan cel Mare nr. 67-69, judeţul Iaşi.
Conform art. 23 din Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, cu modificările şi completările ulterioare, “orice persoană interesată pot face opoziţie la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci cu privire la marca publicată”. În cazul de faţă îmi justific interesul prin faptul că am calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Iaşi şi am datoria legală şi morală de a apăra interesele cetăţenilor acestei comunităţi. În subsidiar, imi întemeiez cererea şi în calitate de locuitor al acestui oraş, care are dreptul să se opună unor abuzuri pe care le constată.
Cererea de înregistrare a mărcii COPOU vizează 3 clase de produse/servicii :
• 35 - Publicitate; gestiunea afacerilor comerciale; administraţie comercială; lucrări de birou;
• 36 - Asigurări; afaceri financiare; afaceri monetare; afaceri imobiliare;
• 43 - Servicii de alimentaţie publică; servicii de cazare publică.
Opoziţia la înregistrare se referă la toate aceste clase de produse şi servicii.
Anexez dovada achitării taxei de examinare a cererii de opoziţie şi printul de pe site-ul O.S.I.M. cu datele mărcii în discuţie.
Data: Semnătura
In data de 24 martie 2008 am depus cererea de opozitie fata de solicitarea de inregistrare a marcii “COPOU” (nr. de marca atribuit: M 2007 06992). In tot acest timp am tot sunat la OSIM si am cerut detalii despre stadiul judecarii cauzei, dar abia astazi, 11 februarie 2009 am primit raspuns.
MI-A FOST ACCEPTATA CEREREA DE OPOZITIE, DECI NU S-A ACCEPTAT INREGISTRAREA BRANDULUI COPOU.
Momentan, brandul a fost salvat, dar trebuie sa fim vigilenti dragi ieseni.
Gasiti aici cererea de opozitie depusa la OSIM.
CĂTRE,
Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci
Cerere de opoziţie
Faţă de solicitarea de înregistrare a mărcii “COPOU” (nr. de marcă atribuit: M 2007 06992), solicitare înaintată de către SC LASER CO SRL, cu sediul în Municipiul Iaşi, str. Ştefan cel Mare nr. 67-69, judeţul Iaşi.
Vă rugăm să respingeţi cererea de înregistrare a mărcii menţionate pentru următoarele
Considerente:
Conform art. 5 lit. c din Legea nr. 84/1998 « sunt excluse de la protecţie şi nu pot fi înregistrate mărcile care „sunt compuse exclusiv din semne sau din indicaţii devenite uzuale în limbajul curent sau în practicile comerciale loiale şi constante” .
Aşa cum vom expune în cele ce urmează, denumirea „Copou” este una uzuală şi de notorietate pentru locuitorii Municipiului Iaşi şi pentru cei care vizitează oraşul.
Această denumire reprezintă un bun public, care nu poate face obiectul unei mărci înregistrate.
„Copou” este un cartier din Iaşi, situat în partea de nord-vest a oraşului, pe dealul cu acelaşi nume.
Această zonă a oraşului Iaşi – „uliţa aristocratică a Copoului ” - s-a dezvoltat începând cu secolul al XVIII – lea, din iniţiativa domnitorului Grigore Ghica, „domnitor cu pricepere şi blândeţe, căruia îi plăcea şi voia bună, ridică la Copou un foişor de odihnă şi desfătare în stil turcesc, lui revenindu-i meritul de a introduce Copoul în atenţia boierilor învăţaţi până atunci cu plimbările la Bucium şi Galata”.
Unul dintre centrele de atracţie ale zonei este Parcul Copou ( „Gradina Copou”) ale cărui lucrări de amenajare au început în 1833, sub îndrumarea domnitorului Mihail Sturza.
Centrul parcului adăposteşte „Obeliscul cu lei ” sau „Monumentul Legilor Constituţionale” ridicat după planurile lui Gh. Asachi, în cinstea generalului rus Pavel Kiseleff şi a reformelor introduse de acesta în Moldova.
De asemenea, aici se găseşte şi „Teiul lui Eminescu ” un adevărat monument viu.
Anual are loc în Parcul Copou târgul naţional de ceramică „Cucuteni” ce adună meşteri olari din toată ţara.
Denumirea în discuţie este asociată şi cu o serie de clădiri şi monumente istorice, care constituie atracţii turistice.
Aşa este, de pildă Mănăstirea Podgoria Copou, construită în 1638 şi în care vieţuiesc 14 maici.
Tot în aceasta zonă, la Casa de Cultură Mihai Ursachi se organizează frecvent spectacole şi festivaluri, precum cel intitulat „Rock în Copou”.
De asemenea, indisolubil legată de zona Copou este şi Universitatea « Alexandru Ioan Cuza », cea mai veche universitate din Romania, fondată în 1860.
Un alt element care indică notorietatea este şi echipa de fotbal Politehnica Iaşi, cunoscută drept „echipa de pe dealul Copoului ”, stadionul municipal fiind situat tot în această zonă.
Conform Nomenclatorului străzilor din Iasi (http://www.hartionline.ro), în acest oraş există Aleea Copou, iar Bulevardul Carol I, care parcurge cartierul Copou de la un capăt la altul, s-a numit până recent Bulevardul Copou, aceasta denumire fiind, in continuare, utilizată frecvent în vorbirea curentă, în ciuda schimbării oficiale.
Denumirea este asociată şi de activităţi economice, respectiv producerea şi comercializarea vinului, Podgoria Copou fiind una de tradiţie în acest domeniu.
În acest context, putem da exemplul societăţii comerciale SC VINIFRUCT COPOU SRL, cu sediul în Iaşi, având numărul de înregistrare la O.R.C. J22/593/1991 şi cod fiscal 1969427 sau al societăţii comerciale SC PODGORIA COPOU SA (J4/490/2004; 6955295) (http://recom.onrc.ro/).
Considerăm iniţiativa solicitantului de înregistrare a mărcii Copou drept una mercantilă şi de sfidare la adresa tuturor locuitorilor Municipiului Iaşi, precum şi a celor care îndrăgesc aceasta urbe.
Acordarea înregistrării mărcii Copou ar da naştere la situaţii absurde şi chiar hilare; astfel raportându-ne la art. 35 din Legea nr. 84/1998, care stipulează drepturile exclusive ale titularului unei mărci înregistrate, am putea să ne imaginăm situaţia în care această persoană ar percepe o taxă de la Primăria Iaşi pentru utilizarea indicatorului „Aleea Copou” sau pentru emiterea de acte de identitate pentru locuitorii care locuiesc pe această stradă sau ar obliga călugăriţele de la Mănăstirea Podgoria Copou să modifice denumirea mănăstirii.
Pentru aceste considerente vă rugăm să respingeţi cererea de înregistrare a mărcii „Copou”, (nr. de marcă atribuit: M 2007 06992), înaintată de catre SC LASER CO SRL, cu sediul în Municipiul Iaşi, str. Ştefan cel Mare nr. 67-69, judeţul Iaşi.
Conform art. 23 din Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, cu modificările şi completările ulterioare, “orice persoană interesată pot face opoziţie la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci cu privire la marca publicată”. În cazul de faţă îmi justific interesul prin faptul că am calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Iaşi şi am datoria legală şi morală de a apăra interesele cetăţenilor acestei comunităţi. În subsidiar, imi întemeiez cererea şi în calitate de locuitor al acestui oraş, care are dreptul să se opună unor abuzuri pe care le constată.
Cererea de înregistrare a mărcii COPOU vizează 3 clase de produse/servicii :
• 35 - Publicitate; gestiunea afacerilor comerciale; administraţie comercială; lucrări de birou;
• 36 - Asigurări; afaceri financiare; afaceri monetare; afaceri imobiliare;
• 43 - Servicii de alimentaţie publică; servicii de cazare publică.
Opoziţia la înregistrare se referă la toate aceste clase de produse şi servicii.
Anexez dovada achitării taxei de examinare a cererii de opoziţie şi printul de pe site-ul O.S.I.M. cu datele mărcii în discuţie.
Data: Semnătura
marți, 3 februarie 2009
Incotro?
Nu trece o zi fara sa apara surprize, recorduri mondiale :))
Intr-o luna si ceva avem semnale ca sunt mare sanse sa se darame noua constructie politica. O fi bine, o fi rau, ramane de vazut.
Imi pun cateva intrebari:
1.Cum va decurge campania pentru alegeri europarlamentare?(tara vad ca merge din gard in gard)
Cu realizari nu se pot lauda, situatia economica este cum este si masuri nu prea am vazut.
Vor folosi sintagma "vechea mostenire" care nu mai tine.
Vor mai face promisiuni? Greu de facut- au o lista suficient de mare de onorat de la alegerile parlamentare.
CRED ca vor fi cateva subiecte demagogice si vor merge pe principiul "multi vad putin cunosc"
2.Dupa alegeri distributia votului va fi alta decat cea de la alegerile parlamentare si atunci vor aparea cateva reactii:
-renegociere in cadrul aliantei;
-repozitionarea fata de alianta;
-repozitionarea in cele doua partide;
Astept cu nerabdare!
3.Cum va arata campania pentru prezidentiale?
Eu cred ca va fi extrem de jucata.
Daca PSD il va sustine pe Basescu, partidul se va rupe sau il va sustine doar declarativ in fapt vor sustine pe altcineva, daca PSD nu il va sustine pe Basescu inseamna ca nu mai exista alianta.Daca nu mai exista alianta inseamna ca incepe schimbarea schimbarii-si tot asa.
Intr-o luna si ceva avem semnale ca sunt mare sanse sa se darame noua constructie politica. O fi bine, o fi rau, ramane de vazut.
Imi pun cateva intrebari:
1.Cum va decurge campania pentru alegeri europarlamentare?(tara vad ca merge din gard in gard)
Cu realizari nu se pot lauda, situatia economica este cum este si masuri nu prea am vazut.
Vor folosi sintagma "vechea mostenire" care nu mai tine.
Vor mai face promisiuni? Greu de facut- au o lista suficient de mare de onorat de la alegerile parlamentare.
CRED ca vor fi cateva subiecte demagogice si vor merge pe principiul "multi vad putin cunosc"
2.Dupa alegeri distributia votului va fi alta decat cea de la alegerile parlamentare si atunci vor aparea cateva reactii:
-renegociere in cadrul aliantei;
-repozitionarea fata de alianta;
-repozitionarea in cele doua partide;
Astept cu nerabdare!
3.Cum va arata campania pentru prezidentiale?
Eu cred ca va fi extrem de jucata.
Daca PSD il va sustine pe Basescu, partidul se va rupe sau il va sustine doar declarativ in fapt vor sustine pe altcineva, daca PSD nu il va sustine pe Basescu inseamna ca nu mai exista alianta.Daca nu mai exista alianta inseamna ca incepe schimbarea schimbarii-si tot asa.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)