luni, 16 februarie 2009

Ce rămâne în memoria colectivă la noi?

Fiecare persoana care intră în viaţa publică încearcă să rămână în memoria colectivă cu ceva.
Unii reuşesc să realizeze lucruri pozitive, alţii negative, iar alţii rămân anonimi. Din ultima categorie, face parte şi marele nostru primar care avea datoria să rămână în memoria colectivă prin câteva realizări în calitatea domniei sale de "primar puternic", dar nu a reuşit decât să rămână în memoria noastră cu câteva sloganuri pompoase, cu un oraş sufocat şi izolat, iar exemplele ar putea continua.
Am mai întrebat şi alte persoane dacă primarul "a lăsat vreo dâră în urma sa" cum a spus un mare "clasic în viaţă", însă nici unul nu a putut nominaliza ceva.
Dacă ne uităm la alte oraşe, primarii sunt identificaţi cu anumite proiecte.
Nu sufăr după faptul că "puternicul nostru primar" nu a reuşit să rămână în memoria colectivă, ci mă îngrijorează izolarea Iaşului şi decalajul tot mai mare faţă de Bacau-Suceava-Neamţ.
Marele defect al unor oameni este acela de a nu accepta sfaturi şi sugestii, de a se considera a toate stiutori sau de a considera că "CINE NU-I CU TINE ESTE ÎMPOTRIVĂ".
ĂSTA ESTE MARELE DEFECT AL PRIMARULUI GHEORGHE NICHITA.
Amendamentele, sugestiile sau propunerile făcute de consilierii locali sunt considerate afronturi aduse "marelui conducator" şi se manifestă în consecinţă.
În noua conjuctură politică la nivelul Consiliului Local Iaşi ne aflăm într-o situaţie foarte delicată, iar daca colegii mei de la PD-L se vor supune "marelui conducător" ne vom afla în faţa unui VID DE DEMOCRAŢIE şi vom asista cel puţin la o serie de abuzuri de drept.

2 comentarii:

garzanti spunea...

Ai dreptate, dar de ce tocmai acum v-ati decis sa luati atitudine impotriva primarului Gigi? Gandeste-te ca in vara PNL era un aliat de nadejde.

E cam tarziu sincer.

ficu anghel spunea...

Vreau sa te contrazic.
1.Nu cred ca a existat acea alianta de nadejde-daca te rreferi la scurtul mandat al Doamnei Gavrila, vei observa ca din 3 sedinte doar intr-una a functionat.
2.De ce a existat colaborare? Pentru ca altfel ar fi avut scuze ca nu a putut face ceea ce ar fi trebuit.
3. Daca vei urmarii atitudinea mea, vei vedea ca todeauna am declarat ca voi vota si ma voi comporta dupa cum consider ca este mai bine si nu voi tine seama de acea colaborare.
4.Nu inteleg care este lagatura intre mandatul primarului si atitudinea intarziata.