duminică, 14 martie 2010

Domnule Primar, sunteti in culpa pe tema bugetului

Primarul Gheorghe Nichita comenta reactia mea de pe blog in legatura cu fondurile europene si spune ca eu nu cunosc domeniul fondurilor nerambursabile. Ii transmit pe aceasta cale ca eu personal am coordonat si am contribuit la scrierea unor proiecte de finantare: o parte dintre acestea au fost aprobate, iar altele sunt in ultima faza de evaluare (faza care are un caracter formal, probabilitatea ca un proiect ajuns in aceasta etapa de evaluare sa fie respins fiind extreme de mica). Toate aceste proiecte insumeaza peste 10 milioane de euro.
Avand in vedere dimensiunea aparatului Primariei Iasi si perioada de timp de cand exista aceasta oportunitate, ar fi trebuit sa fie atrase cel putin 100 mil de euro.
Dar principala manifestare a incompetentei si a neputintei este sa arunci cu acuze la adresa altora.
DOMNULE PRIMAR, vreau sa va mai semnalez un aspect al lipsei de profesionalism si al incompetentei dumneavoastra si a echipei: conform Legii 273/2006 privind Finantele Publice Locale, daca nu supuneti spre aprobare bugetul local in termen de maxim 45 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a bugetului de stat, sunteti in culpa iar direcţiile generale ale finanţelor publice dispun sistarea alimentării cu cote, respectiv sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat şi cu transferuri consolidabile, până la aprobarea acestora de către autorităţile deliberative. Legea bugetului de stat a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 60/27 ianuarie 2010
Uitati ce spune Legea :
Legea 273/2006
Art.39
................
(6) Proiectele bugetelor locale se aprobă de autorităţile deliberative în termen de maximum 45 de zile de la data publicării legii bugetului de stat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(7) În cazul în care autorităţile deliberative nu aprobă proiectele bugetelor locale în termenul prevăzut la alin. (6), direcţiile generale ale finanţelor publice dispun sistarea alimentării cu cote, respectiv sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat şi cu transferuri consolidabile, până la aprobarea acestora de către autorităţile deliberative. În această situaţie, din bugetele locale se pot efectua plăţi numai în limita celorlalte venituri încasate.

Niciun comentariu: