joi, 21 ianuarie 2010

Contract Colectiv de Munca comunist la CET

Aud cu stupoare ca, Contractul Colectiv de munca a celor de la CET are o prevedere care suna asa "nu se admite participarea la concurs in vederea angajarii in SC CET Iasi SA a patronilor si asociatilor de la firme inregistrate potrivit dispozitiilor legale".

O astfel de aberatie numai pe timpul comunistilor puteai sa auzi.
1. Participarea la un concurs trebuie sa fie libera pentru orice persoana pentru ca nu exista nici un raport juridic intre organizatorul concursului si participant.
2. ESTE NECONSTITUTIONAL sa conditionezi angajarea cuiva in functie de proprietati. Detinerea de actiuni/parti sociale intr-o societate comerciala inseamna a detine un drept de proprietate. Proprietatea este garantata de Constitutie. DACA VORBIM DE INTERDICTIA DE A FI ADMINISTRATOR, ESTE O ALTA PROBLEMA SI ESTE FUNDAMENTATA.
3.Dupa cum stim, procesul de privatizare in masa "marea cuponiada" a facut ca toti cei care aveau 18 ani in 1989 sa primeasca "cupoane de proprietate".
Acestea au fost depuse la FPS-uri sau alte SC-uri PRIN INTERMEDIUL CARORA TOTI AU DEVENIT ACTIONARI (PATRONI SI DUSMANII DE CLASA AI POPORULUI).
DACA NE LUAM DUPA ACEST CCM SI DUPA JUDECATILE DE VALOARE ALE SINDICALISTILOR DE LA CET, cred ca o mare parte din angajatii de la CET sunt incompatibili.(SUNT PATRONI care SUG SANGELE POPORULUI, jos cu ei, la puscarie cu chiaburii).

Daca asa gandesc Liderii de sindicat de la CET, nu-i de mirare ca CET-ul a ajuns aici.

3 comentarii:

Marius Bojor spunea...

...”a patronilor”?:) Ar trebui adaugat ”si privatizatilor, buticarilor, chioscarilor, intreprinzatorilor”. De ce ar fi interzisa ”participarea la concurs in vederea angajarii... a patronilor”? Daca iti faci o firma dupa ce te angajezi la CET e ok? Si in calitate de patron, ce te impiedica sa ai un servici la CET? Le poti face concurenta neloiala? Asta de-abia s-ar putea sa fie o farama de adevar... poti avea o firma de centrale de apartament si iti poti ajuta clientii sa treaca mai usor peste birocratia de debransare.:) Ca altfel... e ca si cum ar spune: ”cei care au bani nu au voie sa se inscrie la concursuri pe post la CET”... sau ”daca ai deja o activitate profitabila, de cetz trebuie servici la CET?”.

Iulia spunea...

O minte luminata, un discurs clar si opinii pertinente. Bravo, Ficule! semneaza colega de fac

Iulia spunea...

Ca o completare...a fi patron, sau a avea o afacere nu inseamna neaparat ca e si profitabil sau ca ai bani. Si, ma rog, ce reprezinta"ai bani"? Ai bani sa iti sustii cheltuielile sau ai bani sa-ti permiti extravagantele conducerii CET? Probabil la aceasta categorie de patroni se face referinta ptr ca sunt diferite nivele de bunastare si in domeniul asta.