marți, 8 decembrie 2009

Draga Crin

Draga Crin, lasa resentimentele deoparte si ai in vedere viitorul PNL din perspectiva rationala si nu cea emotionala.

Nu mi-a placut cand s-a facut alianta cu PSD, nu mi-au placut multe lucruri pe care le-a facut partidul, dar cand faci parte dintr-o organizatie, cand sunt mai multe idei .... asa-i in politica, nu se intampla numai ce ne place.

Nu ne place de Basescu? Ok,

Nu ne place de PDL? Ok,

Dar de ce ne-ar place mai mult de PSD?

De ce ne-ar place Vanghelie?

Si lasand "placerile" la o parte, trebuie sa gandim perspectiva prin prisma situatiei actuale si nu prin cea care ne-ar place noua.



Cred ca ar trebui sa facem guvern cu PDL din cateva motive:

1. Daca luam in considerare ca PDL nu mai vrea cu PSD, sunt sanse sa ajungem la anticipate, iar acestea nu sunt dorite din doua motive: trebuie sa mai si muncim in tara asta in afara de campanie; si nu stiu cata forta mai avem sa scoatem acelasi rezultat care ne aduce in aceiasi situatie.

2.Daca se contureaza o noua majoritate din care PNL nu face parte, se poate modifica legea electorala si .....

3. Trebuie sa intram in teren sa jucam si sa incercam sa ne impunem principiile liberale, avem mai multe sanse de reusita decat din tribuna.

4. Si la urma urmei, nu ne place de Basescu si de alti cativa din PDL, dar cu siguranta sunt cel putin tot atatia de care nu ne place nici la PSD, si atunci ce facem?

Cred ca ne trebuie puterea de fi concilianti, iar daca nici noi liberalii nu suntem concilianti, atunci CINE?

7 comentarii:

Anonim spunea...

Pai impartiti-va in 2 bucati una cu Baselu si Udrea si Taricelu(oare cu ce il are base la mina?) si una cu Crin. Sau o a 2 cale ii sustineti in parlament cum a facut PSD-ul cu voi si nu va scindati si in plus face impresie ca aveti coloana sau cojones ( "a avea cojones" = a fi curajos, a fi tare, a fi energic ).
Vomicius Quintus

ficu anghel spunea...

Eu imi doresc solutia care sa ne faca sa ramanem uniti.
Dar nu trebuie sa respingem anumite variante doar pentru faptul ca nu ne place, mai ales ca mesajul pentru turul II a fost "alegem raul cel mai mic", si acum vreau sa analizam si sa alegem raul cel mai mic. Iar acum trebuie sa gandim in noul context politic si nu intr-un context electoral.

Anonim spunea...

”Draga Crin, hai cu PDL” se va transforma in ”Pa, Crin, mergem cu Tariceanu impreuna cu PDL”... pentru ca Basescu nu va accepta sa il aiba prin preajma pe Antonescu. Si inca ceva. Daca se merge cu PDL, de ce nu a fost sprijinit Basescu din prima? Ar fi o dovada de impocrizie, fomism si curvasareala politica. Dupa ce te saruti cu Geoana, vii intr-un guvern de unde sa iti iei suturi in fund de la Basescu. Sau mai rau, de la Negoita sau Boc.

ficu anghel spunea...

Draga anonim, s-a incercat un proiect politic geoana-iohanis-antonescu. S-a mers pe acel proiect pana la capat. Daca nu a reusit geoana (:), sa inteleg ca trebuie sa stam la brat cu geoana si sa plangem pana la urmatoarele alegeri? In campania pentru parlament PSD nu s-a scuipat cu PDL si apoi au facut guvern? Asta-i esenta democratiei, dupa alegeri se fac (refac) aliante si majoritati.

Anonim spunea...

Cat de reala si actuala este expresia de "curve politice"... Toti cu toti, va scuipati si va sarutati...
Gretos...
[Elena]

ficu anghel spunea...

Nu cred ca putemn vorbi de scuipat si pupat. Dar in democratie dupa ce se termina alegerile se constituie sau reconstituie majoritati (bune sau rele, electoratul decide). Daca nu s-ar intampla asa, tara intra in blocaj-in general vorbind.
Punctual vorbind, nu vad o alta solutie decat constituirea unei majoritati (PNL+PDL+UDMR sau PDL+PSD+..., sau oricare alta combinatie), altfel ramanem intr-o stare de incertitudine si instabilitate politica. Daca poporul vrea sa nu mai existe asemenea optiuni, atunci sa voteze peste 50% cu un partid si problema este rezolvata. Eu sunt adeptul realizarii unei MAJORITATI IN SCOPUL STABILITATII-pana la proba contrarie, dar trebuie sa incercam. Iar daca te referi la mine ca persoana, nu o sa gaseseti aceast balans(scuipat/pupat). Am fost consecvent intodeauna.

Anonim spunea...

"Daca nu s-ar intampla asa, tara intra in blocaj-in general vorbind..."


:)

cu siguranta..in numele tarii si a stabilitatii,pt cetateni,etc nicidecum pt ciolan.