marți, 15 septembrie 2009

Astazi am cerut sanctionarea contraventionala a Primarului Nichita


Astazi am solicitat Prefectului judetului Iasi sa constate incalcarea legii de catre Primarul Gheorghe Nichita prin neprezentarea in fata consiliului a raportului privind situatia economica si sociala a orasului. Legea spune ca prefectul este cel care trebuie sa constate si sa aplice contraventia. Amenda este cuprinsa intre 1000 si 5000 lei.
Nu vreau să fac speculaţii asupra motivului pentru care primarul a refuzat să prezinte acest raport. Poate pentru că i-ar fi total nefavorabil. Ar fi obligat să recunoască eşecul propriei administraţii şi a guvernului pe care-l sprijină în a ameliora starea economică şi socială a ieşenilor, mai ales ca acum ceva vreme spunea ca Iasul nu este atins de ciza :)

PS: Am aflat ca astazi este ziua dumnealui, imi cer scuze, daca stiam o depuneam maine.

Oricum, LA MULTI ANI


Acesta este textul documentului:


Nr 3261/15.09.2009

Către,
Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi
In atenţia Domnului Prefect Victorel Lupu

Subsemnatul Ficu ANGHEL, domiciliat în Iaşi, Str. Clopotari nr. 3, Bl. 627, Sc.B, ap.17, jud. Iaşi, în calitate de Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Iaşi, va solicit sa constatati incalcarea Legii administratiei publice locale (Legea 215/2001) de catre Primarul Municipiului Iasi, Gheorghe Nichita.
De asemenea, va solicit sa aplicati sanctiunile contraventionale conform legii cu privire la aceasta contraventie.
In fapt, Primarul Iasului Gheorghe Nichita a incalcat in mod repetat art. 63 alineatul 3 din Legea 215/ 2001(r), respectiv nu a prezentat Consiliului Local, in primul trimestru, un raport anual privind starea economica, sociala si de mediu a unitatii administrativ-teritoriale conform articolului 63 din legea sus mentionata (Art. 63 (3) a) prezintă consiliului local, în primul trimestru, un raport anual privind starea economică, socială şi de mediu a unităţii administrativ-teritoriale“)
De asemenea, va solicit in temeiul art. 118 alin. (2) din aceeasi lege sa constatati si sa aplicati sanctiunile prevazute la art. 118 alin. (1) punctul (d), sanctiuni ce constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1000 la 5000 lei.



Consilier local,
Ficu ANGHEL



Niciun comentariu: