joi, 12 martie 2009

Update: Dom' primar, daca nu ma credeti pe cuvant :)), vedeti ce spun colegii dv de alianta: Ministrul Finanţelor vede o scădere economică de până la 1% în acest an şi se gândeşte deja la rectificare

O analiza a Bugetului Local Iasi pe anul 2009
.

1.Bugetul Local este de 626 milioane-si asa este mult supra dimensionat, toate prognozele arata ca bugetele in 2009 vor fi la nivelul celor din 2007.
2.In 2012 numai rambursarea creditului Dexia atinge un maxim, peste 60 mil. In conditiile in care anul acesta sumele pentru rambursari din credite (dobanzi, comisioane si rate) reprezinta aproximativ 50 milioane, in anul 2012 aceasta suma va fi de peste 100 milioane. Daca nu vom crea surse generatoare de venit in viitor, daca nu largim masa de impozitare, in anii care urmeaza bugetul poate intra in criza datorita nivelului de indatorare, mai ales ca primaria se apropie de plafonul maxim de indatorare acceptat de lege.
3.Avem un buget facut contabiliceste si nu de un manager si un finantist, este un buget care nu este construit pe programare multianuala, intitiativa si creativitate ci doar aplicand doua operatii matematice, ADUNAREA SI IMPARTIREA. Orice contabil poate face un buget CARE NU VA PUTEA ASIGURA DEZVOLTAREA si va fi si NESUSTENABIL IN VIITOR.
4.Cu aceasta filozofie bugetara, PRIMARUL va lasa un oras ingropat in datorii si fara dezvoltarea economica necesara pentru a asigura locuitorilor un trai decent.

Atat prognozele cat si incasarile la Bugetul general consolidat arata o scadere a veniturilor bugetare cu 25%. Bugetul anului 2009 va fi echivalent anului 2007 datorita crizei care afecteaza economia mondiala.
DOMNUL PRIMARUL ne prezinta un buget mai mare decat in vremurile bune, ne prezinta un buget MEGA SUPRA EVALUAT, NEREALIST.

Clik pe imagine pentru a vedea comparatia.

Un comentariu:

Lucian spunea...

Cam asa stau lucrurile si dincoace de Carpati.Nu cred ca este un caz singular.Cat despre analiza,prognoza,viziuni de dezvoltare pe termen mediu si lung....ce sa mai vorbim.
Bunicul meu avea o vorba:Invata, ca o sa ajunga sa te conduca prostii...Eu m-am conformat si totusi prostii ne conduc.
Salutari din Cluj.