joi, 21 ianuarie 2010

Contract Colectiv de Munca comunist la CET

Aud cu stupoare ca, Contractul Colectiv de munca a celor de la CET are o prevedere care suna asa "nu se admite participarea la concurs in vederea angajarii in SC CET Iasi SA a patronilor si asociatilor de la firme inregistrate potrivit dispozitiilor legale".

O astfel de aberatie numai pe timpul comunistilor puteai sa auzi.
1. Participarea la un concurs trebuie sa fie libera pentru orice persoana pentru ca nu exista nici un raport juridic intre organizatorul concursului si participant.
2. ESTE NECONSTITUTIONAL sa conditionezi angajarea cuiva in functie de proprietati. Detinerea de actiuni/parti sociale intr-o societate comerciala inseamna a detine un drept de proprietate. Proprietatea este garantata de Constitutie. DACA VORBIM DE INTERDICTIA DE A FI ADMINISTRATOR, ESTE O ALTA PROBLEMA SI ESTE FUNDAMENTATA.
3.Dupa cum stim, procesul de privatizare in masa "marea cuponiada" a facut ca toti cei care aveau 18 ani in 1989 sa primeasca "cupoane de proprietate".
Acestea au fost depuse la FPS-uri sau alte SC-uri PRIN INTERMEDIUL CARORA TOTI AU DEVENIT ACTIONARI (PATRONI SI DUSMANII DE CLASA AI POPORULUI).
DACA NE LUAM DUPA ACEST CCM SI DUPA JUDECATILE DE VALOARE ALE SINDICALISTILOR DE LA CET, cred ca o mare parte din angajatii de la CET sunt incompatibili.(SUNT PATRONI care SUG SANGELE POPORULUI, jos cu ei, la puscarie cu chiaburii).

Daca asa gandesc Liderii de sindicat de la CET, nu-i de mirare ca CET-ul a ajuns aici.

marți, 19 ianuarie 2010

Intrebari pentru Domnul Viceprimar Grigore

Mare agitatie in politica, mare agitatie pe la DIICOT, DNA .... dar mare agitatie si pe la Primaria Iasi. Ma voi referi la agitatia din biroul domnului Viceprimar PDL Gabriel Grigore.

Domnule Viceprimar, am vazut ca ati incercat un spectacol mediatic legat de concursul de la CET, moment in care ati avut una sau mai multe revelatii. Eu ma voi referi la revelatia ca "la un concurs pentru ocuparea unui post nu poate candida un singur candidat ". Ca principiu cam asa este, dar acest principiu nu-l puteti invoca dumneavoastra ca om politic.
Daca tot ati ridicat piatra, doresc sa va pun cateva intrebari:

1. Atunci cand solicitati ca in virtutea protocolului PDL - PSD anumite regii/societati din subordinea CL sa revina PDL, cum doreati sa fie ocupate acele posturi? Prin consurs?

2. De ce ati solicitat sa fie conduse de oameni din PDL? :)

Daca puteti si doriti, poate ne faceti publica lista cu candidatii la concursurile pentru ocuparea posturilor de conducere a deconcentratelor din Iasi.

3. Cati candidati au fost pe acele posturi?

Stimate coleg, hai sa ne ocupam de lucruri mai serioase prin Primaria Iasi daca tot faceti parte din GUVERNAREA LOCALA si nu numai.

duminică, 17 ianuarie 2010

Nu-i frumos Vali....

Vali, nu-i frumos sa arunci cu noroi in cei care te-au sustinut, in cei prin intermediul carora ai devenit cunoscut. Dar pentru mine nu-i nici o surpriza.
Nu-i corect sa folosesti asemenea apelative doar pentru faptul ca tu sau apropiati de-ai tai ati vrut altceva sau poate ati vrut ceva si nu ati primit.
Nu-i corect sa pui asemenea etichete la o filiala doar pentru faptul ca ti-a pus in pericol planul tau de ascensiune pe cale administrativa sau pentru ca acum iti este foarte greu din punct de vederea profesional, social, material.........
Oamenii de caracter se cunosc la greu.
Nu-i colegial si corect nici macar atunci cand, din punctul tau de vedere cineva "greseste", sa faci asemenea afirmatii.
Afirmatiile tale nu au legatura cu opinia politica.
Nu pot fi eu acuzat ca as fi un sustinator al primarului Gh. Nichita sau sustinator al aliantei cu PSD (eu mi-am exprimat opinia politica intr-un post mai jos si am sustinut intrarea la guvernare alaturi de PDL), ba dimpotriva, consider ca apropierea de PSD si de PRIMARUL Gh. Nichita dauneaza si sustin si reafirm ca: Gh. Nichita este cel mai rau primar pe care l-a avut Iasul, omul care a stat in calea unei dezvoltari moderne.
Dar asta este o opinie politica care deocamdata nu are rezonanta necesara, nu poti schimba si lupta de unul singur. Oricum, ceea ce consideri tu ca este opinie politica personala este altceva, este LIPSA DE CARACTER SI OPORTUNISM CINIC.
Vali, chiar imi pare rau ca postarile tale pe blog au o doza atat de mare de patetism.
Tu stii ca sunt obiectiv si sincer in acest moment, nu am vrut si nu vreau nimic de la o eventuala guvernare, dar ma deranjeaza ca unii dau lectii de moralitate fara a avea caderea necesara.